Zdravi linški piškoti - Fit and Sweet
1882
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1882,_masterslider,_msp_version_2.29.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Category
PIŠKOTI
Tags
božič, božični piškoti, esenca vanilije, kokosovo olje, Linški piškoti, maslo, pirina moka, piškoti, zdravi piškoti

Zdravi linški piškoti z marelično marmelado

 

Je med vami kdo, ki ne obožuje linških piškotov? Moje zdravi linški piškoti so v resnici mamini linški piškoti saj jih je pri nas vedno v času božičnih praznikov pekla mami. Vrjetno se strinjate, da je vseeno bolje, da jih pripravimo sami, tudi če vsebujejo veliko sladkorja in maščob ampak vseeno sem želela preizkusiti zdravo različico. In rezultat? Mamini linški piškoti v zdravi različici so prav tako odličnega okusa – pa še malo več jih lahko brez slabe vesti pojemo.

 

SESTAVINE

 

PRIPRAVA

  1. V posodo damo moko, pecilni prašek in sladilo.
  2. V sredino suhih sestavin naredimo luknjo nato vanjo damo jajce, stopljeno kokosovo olje, vanilijo, rum in na koščke narezano maslo.
  3. Z rokami začnemo sestavine gnesti v testo in gnetemo toliko časa, da se sprimejo skupaj in dobimo kompaktno testo, testo med gnetenjem postane gladko.
  4. Testo naj nato počiva pol ure v hladilniku.
  5. Testo nato razvaljamo med dvema peki papirjema, z modelčkom izrežemo poljubne oblike in pečemo 10 minut na 200 stopinj (lahko tudi manj, če testo razvaljate na tanjše)
  6. *pomembno je da vsak piškot potrebuje dva dela, polni del in del z luknjicami, zato ne pozabite iz enega dela izrezati luknjic
  7. Ko so piškoti gotovi poln del namažite z marmelado in prekrijte z delom z luknjicami.

 

___________________________

KJE KUPUJEM SESTAVINE (klikni na sestavino)

Sladilo Sugar Sweet 1:10

Kokosovo olje

Esenca karamele